Nagyidei Márk


Tagozatvezető

Elérhetőség: nagyidei.mark (kukac) kutdiak (pont) hu

 

2005-ben született Topolyán. Az általános iskolát is Topolyán végezte a Csáki Lajos Általános Iskolában. 2020-ban felvételt nyert a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola, általános gimnázium szakára. Középiskolai tanulmányait 2024-ben fejezte be, és felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karára, történelem szakra.

A kutatást 3 évvel ezelőtt kezdte, középiskolai történelem tanára, Pletikosić Paja mentorálásával. Első munkáját, mely a topolyai zsidó tanítók életével és a városra gyakorolt szerepükkel foglalkozott, a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciájának Humán- és Társadalomtudományi Tematikus Konferenciáján mutatta be, helytörténet szekcióban. Ezt követően következő mentora Német Klaudió lett, akinek a mentorálásával elvégezte következő kutatását, melynek címe: Barátság az idők zivatarában – Doroszló és Sztapár szövetsége. Ezt a munkát a Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjén, helytörténet szekcióban a zsűri első díjban részesítette. A munka még előadásra került a XXI. GENIUS Konferencián, ahol szintén első díjban részesítették. Meghívást kapott a 2024-es káptalanfüredi Országos Diákkonferenciára, ahol a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat Tagozatvezetőjévé választották meg.

Tanulmányai mellett szeret utazni, valamint 10 és fél évig aktívan néptáncolt és olvasni is szeret. Mivel több minden érdekli, ezért az olvasmányok műfaji besorolásának skálája széles, a tudományos cikkektől egészen a regényekig.

Már most nagyon sokat köszönhetek a KutDiáknak, hiszen amellett, hogy helyett adott tudományos munkáim bemutatására, e szervezet keretein belül rengeteg fantasztikus, hozzám hasonló fiatallal ismerkedhettem meg, valamint sok kiváló előadást hallhattam a tudományos élet legnagyobbjaitól. Hálás vagyok, hogy a Humán- és Társadalomtudományi Tagozat Tagozatvezetője lehetek és részt vehetek a szervezési folyamatokban. Célom az, hogy minél több fiatalnak megadjam azokat az élményeket, amiket én is megkaptam, valamint vajdaságiként tervemben áll a vajdasági fiatalsággal is megismertetni a szervezet tevékenységét.